BEHOV AV BRITTLAGSADVOKAT?
Fråga om rättslig hjälp

VÅRA RÄTTARE ÄR SPECIALISTER I NEDERLÄNGEN LAG

Kontrollerade Klar.

Kontrollerade Personligt och lättillgängligt.

Kontrollerade Dina intressen först.

Lätt tillgänglig

Lätt tillgänglig

Law & More är tillgänglig måndag till fredag ​​från 08:00 till 22:00 och på helger från 09:00 till 17:00

Bra och snabb kommunikation

Bra och snabb kommunikation

Våra jurister lyssnar på ditt ärende och tar fram en lämplig handlingsplan
Personlig inställning

Personlig inställning

Vårt arbetssätt säkerställer att 100 % av våra kunder rekommenderar oss och att vi i genomsnitt får betyget 9.4

STRAFFLAG

Straffrätten innebär att brottmålsdomstolen ska pröva om någon har gjort sig skyldig till ett brott och att straff ska dömas ut. En misstänkt kan endast dömas för brott. Detta kan vara ett förseelse, ett mindre brott som att köra för rött ljus eller ett grovt brott. Förseelser är allvarligare brott som misshandel eller bedrägeri.

Det finns många situationer där straffrätten spelar en roll. Det är därför möjligt att du kommer i kontakt med den av en slump eller av en slump. Till exempel kanske du inte inser det efter en trevlig fest, utan sätter dig bakom ratten med bara en drink för mycket och blir stoppad efter en alkoholkontroll. I så fall kan du förvänta dig böter eller till och med en stämning på din dörrmatta. En annan vanlig situation är att passagerarnas väskor på grund av okunskap eller ouppmärksamhet innehåller förbjudna varor som tagits från semestern eller varor eller pengar som har deklarerats felaktigt. Oavsett orsak kan konsekvenserna av dessa handlingar bli allvarliga och straffböterna kan bli så höga som 8,200 XNUMX euro. Law & More har en mängd olika expertis:

  • Victim
  • Förtal och förtal
  • Trafikstraffrätt
  • Varu- och identitetsbedrägeri
  • Internetbedrägeri
  • Företags straffrätt
  • Cannabis/droger

Aylin Selamet

Aylin Selamet

ADVOKAT

aylin.selamet@lawandmore.nl

Den expertis som de straffrättsliga advokaterna för Law & More

Trafik straffrätt

Trafik straffrätt

Anklagas du för att ha kört under påverkan av alkohol eller droger? Be om vår juridisk hjälp.

Bedrägeri

Bedrägeri

Anklagas du för bedrägeri?
Vi kan ge dig råd.

företags-straffrättslig-image

Företags straffrätt

Riskerar du företagens straffrättsliga frågor?
Vi kan hjälpa dig.

Lurendrejeri

Lurendrejeri

Har du blivit lurad?
Starta ett rättsligt förfarande.

”Det effektiva arbetet gjorde det överkomligt för mitt lilla företag. Jag rekommenderar starkt Law & More till alla företag i Nederländerna”

Hur går ett allmänt straffrättsligt mål till?

Varje fall är unikt. Om du vill ha mer information eller har frågor om ditt eget ärende kan du alltid kontakta Law & More via telefon eller e-post. För att ge dig en uppfattning om straffrätten förklarar vi nedan hur ett allmänt brottmål fortskrider.

Steg 1 – kontakta oss

Om du blir gripen av polisen förs du till polisstationen. Polisen kan hålla dig i upp till 6 timmar för förhör på polisstationen, inte medräknat tiden mellan 00:00 och 09:00. Det är klokt att använda en advokat eftersom polisen kommer att ställa frågor till dig för att samla bevis mot dig. Du kan kostnadsfritt få en advokat förordnad, men du kan också välja en specialistjurist som advokaterna från Law & More.

Steg 2 – förundersökningen

Förundersökningen startar redan i förhörsögonblicket. I det här skedet kommer du att ha att göra med polisen och Åklagarmyndigheten (OM), som ska utreda om du har begått brottet som misstänkt. Om det under eller efter förhöret visar sig att de 6 timmarna inte räckte till för att fastställa fakta kan Riksåklagaren – den biträdande åklagaren – besluta att häkta dig under en längre tid för vidare utredning. Du kan inte längre häktas för ringa brott för vilka det inte finns någon provisorisk häktning.

Vad kunder säger om oss

Våra brottsadvokater är redo att hjälpa dig:

Telefon Law & More

Steg 3 – kallelsen

Om åklagaren anser att ditt ärende ska upp i domstol får du en stämning från Åklagarmyndigheten. I stämningsansökan står det för vilket brott du kommer att åtalas och var och när domaren ska pröva ärendet. Dessutom framgår det av stämningsansökan vilken typ av domare som ska besluta i målet. Detta kan vara kantondomaren för brott (lindriga förseelser), polisdomaren (för ett brott som kan bestraffas med ett fängelsestraff på högst ett år), kammaren med flera domare (allvarligare brott behandlas av tre domare) eller ekonomisk domare (för ekonomiska brott). Du kan invända mot kallelsen om du anser att du blivit felaktigt kallad. Det kan du göra inom 8 dagar efter att kallelsen delgivits dig (du har formellt fått kallelsen). Det är viktigt att anlita en advokat för detta.

Steg 4 – sessionen

En förhandling äger rum i varje brottmål. Om det är ett stort ärende är den första förhandlingen en proformaförhandling. Ärendet kommer inte att behandlas i sak, men vad Riksåklagaren eller din advokat ändå vill utreda kommer att utredas. I mindre fall är det ofta bara en förhandling. Du är inte skyldig att komma till förhandlingen, men du har alltid rätt att göra det. Om du inte kommer till förhandlingen kan du ge din advokat fullmakt att försvara dig. Svarar du inte alls på kallelsen och inte ger din advokat fullmakt att försvara dig så är det fråga om frånvaro. Då kommer förhandlingen och ärendet att hanteras utan din närvaro. Däremot kan domaren ålägga dig att närvara vid förhandlingen.

Steg 5 – domen

När domaren bestämmer beror på vilken typ av mål och vilken typ av domare som behandlar ditt fall. Kantondomaren och polisdomaren uttalar ofta domen muntligt omedelbart. Vid större brott är det ofta fler nämndemän och du får beslutet – domen – inom 2 veckor efter rättegången.

Steg 6 – Överklaga

Om du inte håller med domarens beslut kan du överklaga till hovrätten.

Misstänkt för brott?
Så här kan du stämma en person för förtal eller förtal

strafrecht-bild

Brottsprocessen börjar med att man polisanmäler ett brott. Om polisen och åklagaren misstänker dig för att ha begått brott är du misstänkt. Det kan dock vara så att du hävdar att du inte har begått brottet, att situationen som beskrivs ovan var en helt annan. Vad kan du göra då?

Först och främst är det viktigt att komma ihåg att en misstänkt är oskyldig tills motsatsen bevisats. Du gör dig bara skyldig till brott om brottmålsdomstolen förklarar dig så i domen eller åklagaren i brottsordningen. Du kan överklaga detta i kassation. Att du är misstänkt betyder inte att du också är gärningsmannen. Dessutom kan du anklaga den som anklagar dig för att ha begått ett brott, till exempel om du anklagas för att ha våldtagit det påstådda offret, för förtal. Det betyder att någon anklagar dig för ett osant faktum och skadar ditt rykte eller att du medvetet förtals. Detta är ett brott. Rådfråga Law & More för mer information om att stämma för förtal och förtal. Vi hjälper dig gärna.

Varför välja kriminella advokater av Law & More?

Kriminaladvokaterna från Law & More erbjuda dig juridisk rådgivning genom hela straffprocessen. Vi vet att straffrättsliga förfaranden är stressande och sätter därför extra värde på vår adekvata och omedelbara tillgänglighet. Bra brottsadvokater är dyra, det är därför Law & More anser att det är viktigt att hålla ett bra pris/kvalitetsförhållande. Vi hanterar ditt ärende med omsorg och integritet. Om du vill kontakta oss, skicka ett e-postmeddelande till info@lawandmore.nl eller ring +31 40 369 06 80.

Vanliga frågor

En brottmålsadvokat är en advokat specialiserad på brottmål. Du behöver en brottsadvokat om du är misstänkt för att ha begått ett brott. Ett brott är ett brott mot lagen eller ett brott som kan leda till en påföljd som böter, samhällstjänst eller fängelse.
En brottmålsadvokat hjälper dig i brottsprocessen. Om du misstänks för att ha begått ett brott, vanligtvis grovt tjänstefel eller grovt brott, kommer regeringen – Riksåklagaren – att inleda en brottsutredning. Om Riksåklagaren beslutar att åtala dig måste du inställa dig i rätten. Våra brottmålsjurister hjälper dig genom hela brottsprocessen. De skyddar dina intressen under polisutredningen och försvarar dina intressen i domstol.
Innan du förhörs av polisen för första gången kommer du att ges möjlighet att kontakta en advokat. Du tilldelas då en advokat utan kostnad. Du kan också välja en advokat som inte får betalt av staten, som advokaterna på Law & More. Vi står för ett personligt bemötande och hanterar ditt ärende på rätt sätt. Kostnaderna varierar mellan 195 euro och 275 euro, exklusive moms, per timme, beroende på ärendets komplexitet.

Att konsultera en brottmålsadvokat är inte obligatoriskt, men det är förnuftigt. Det är lämpligt att omedelbart kontakta en kriminaladvokat om du har kommit i kontakt med polisen. Det beror på att du har rätt till bistånd av en brottsadvokat. Polisen kommer att ställa frågor till dig för att samla bevis mot dig. Därför ska du veta att du inte är skyldig att svara på polisens frågor och att det är klokt att omedelbart kontakta en brottmålsadvokat som företräder dig.

Har du till exempel blivit av med ditt körkort och vill ha en jurist specialiserad på trafikstraffrätt? Eller har du gripits för innehav av vapen, våld, bedrägeri, misshandel, penningtvätt, förfalskning eller förskingring, då kan du komma till Law & More. Vi kan även hjälpa dig i narkotikafall, som innehav av hampa, marijuana eller kokain.

Du har gripits när polisen tar dig till polisstationen för förhör. Det är inte obligatoriskt att koppla in en brottsadvokat om man har blivit anhållen, men det är klokt att göra det. Det beror på att du har rätt till bistånd av en brottsadvokat. Advokaterna kl Law & More kan hjälpa dig under förhöret och eventuella efterföljande straffrättsliga förfaranden.

Vill du veta vad Law & More kan göra för dig som advokatbyrå i Eindhoven och Amsterdam?
Kontakta oss sedan per telefon +31 40 369 06 80 eller skicka ett e-postmeddelande till:
herr. Tom Meevis, förespråkare kl Law & More – tom.meevis@lawandmore.nl

Law & More