Det finns många situationer där ansvarsrätten spelar en roll. Tänk till exempel på den situation där en anställd lider av en olycka i samband med eller under utförandet av sitt arbete. I sådant fall kan arbetsgivaren ibland hållas juridiskt ansvarig gentemot arbetstagaren för den skada som lidits.

FÖR BEHOV AV EN ANSVARLAGARE?
Fråga om rättslig hjälp

Ansvarsadvokat

Det finns många situationer där ansvarsrätten spelar en roll. Tänk till exempel på den situation där en anställd lider av en olycka i samband med eller under utförandet av sitt arbete. I sådant fall kan arbetsgivaren ibland hållas juridiskt ansvarig gentemot arbetstagaren för den skada som lidits. I vissa fall kan tillverkarna hållas ansvariga. Detta är fallet när en konsument drabbas av skada och det konstateras att skadan orsakades av en defekt i produkten. Dessutom kan en styrelseledamot i ett företag i vissa fall hållas personligt ansvarig utöver eller i stället för företaget.

Snabbmeny

Är du ansvarig eller vill du hålla någon ansvarig? Ansvarsadvokater från Law & More kommer gärna att erbjuda dig juridiskt stöd.

Exempel på ämnen som vi kan hjälpa dig med:

• Arbetsgivaransvar;
• Produktansvar;
• Direktörens ansvar;
• Strikt ansvar;
• Felbaserat ansvar;
• Professionellt ansvar

Ruby van Kersbergen

Ruby van Kersbergen

Advokat

 Ring +31 40 369 06 80

Varför välja Law & More?

Lätt tillgänglig

Lätt tillgänglig

Law & More är tillgänglig måndag till fredag
från 08:00 till 22:00 och på helgerna från 09:00 till 17:00

Bra och snabb kommunikation

Bra och snabb kommunikation

Våra advokater lyssnar på ditt fall och kommer upp
med en lämplig handlingsplan

Personlig inställning

Personlig inställning

Vår arbetsmetod säkerställer att 100% av våra kunder rekommenderar oss och att vi i genomsnitt bedöms med 9.4

"Law & More advokater
är involverade och
kan empati med
kundens problem ”

Arbetsgivaransvar

Om en anställd drabbas av en olycka under eller i samband med utförandet av sitt arbete, kan arbetsgivaren vara juridiskt ansvarig gentemot den anställda för den skada som har uppstått. Detta beror på att arbetsgivaren har en särskild vårdplikt när arbetet utförs. Han är ansvarig för skada som en anställd lidit under utförandet av sitt arbete, såvida han inte kan visa att han har uppfyllt sin vårdplikt. Om arbetsgivaren kan visa att han har vidtagit alla rimliga åtgärder för att förebygga en olycka, är han inte ansvarig. I situationer där den anställde avsiktligt eller medvetet är vårdslös kan inte arbetsgivaren skyllas på. Vi tittar på alla fakta och omständigheter och hjälper dig gärna om du hålls ansvarig som arbetsgivare eller om du vill hålla din arbetsgivare ansvarig för skada som lidits.

Law & More kan också göra detta åt dig

Seedwerkingsovereenkomst image

Meddelande om standard

Håller inte någon sina möten? Vi kan skicka skriftliga påminnelser och rättegång på dina vägnar

Immaterialrätt

Adoptionsavtal

Att utarbeta ett avtal innebär mycket arbete. Därför få hjälp av

Nationell internationell bild

Anställningsavtal

Vill du ha stöd vid upprättandet av ett anställningsavtal? Inkalla Law & More

Overeenkomst startbild

Krav på skadestånd

Hanterar du ett skadeståndskrav och vill du få juridisk hjälp i förfarandet?

Produktansvar

När du har köpt en produkt förväntar du dig att den ska vara solid. Du förväntar dig inte att användningen kommer att skada dig. Tyvärr kan detta fortfarande hända. Du kan tänka på skador orsakade av en defekt maskin, livsmedel och andra konsumentprodukter.

Tillverkaren är juridiskt ansvarig för skadan när det bevisas att skadan orsakades av en defekt i produkten. En produkt betraktas som defekt om den inte erbjuder den säkerhet du förväntar dig av den. Om du har lidit skador till följd av en defekt produkt kommer vi gärna att erbjuda dig juridiskt stöd.

Direktörens ansvar

I princip ansvarar företaget för skulder som uppkommer. En styrelseledamot i ett företag kan dock i vissa fall hållas personligt ansvarig utöver eller i stället för företaget. En direktör är faktiskt skyldig att utföra sina uppgifter på rätt sätt. Om du hålls ansvarig som styrelseledamot i en juridisk person kan konsekvenserna vara väsentliga. Law & More hjälper direktörer som står inför eller hotar med ansvarsanklagelser. Vi hjälper också parter som vill hålla en direktör juridiskt ansvarig.

AnsvarslagFelbaserat ansvar

Denna typ av ansvar är baserad på fel eller försumlighet. Om du har lidit skada hjälper vi dig gärna att hålla den person som orsakade denna skada juridiskt ansvarig. Du kan också kontakta oss för juridiskt stöd om du hålls ansvarig av någon annan för att ha orsakat skada.

Professionellt ansvar

När en egenföretagare, till exempel en läkare, revisor eller notarius, gör ett professionellt misstag, kan han eller hon hållas juridiskt ansvarig gentemot klienter eller patienter. Men i vilka fall inträffar en sådan professionell felaktig uppförande? Detta är en komplex fråga. Svaret beror på alla fakta och omständigheter i fallet.

Om du är en egenföretagare och du hålls ansvarig för ett professionellt misstag hjälper vi dig gärna.

Vill du veta vad Law & More kan göra för dig som advokatbyrå i Eindhoven?
Sedan kontakta oss via telefon +31 (0) 40 369 06 80 eller skicka ett e-postmeddelande:

herr. Tom Meevis, förespråkare kl Law & More - [e-postskyddad]
herr. Maxim Hodak, advokat på & More - [e-postskyddad]

Law & More B.V.