Rita upp en avtalsavtal?
FÖRHÄNGA FRAMTIDSPROBLEM

VÅRA RÄTTARE ÄR SPECIALISTER I NEDERLÄNGEN LAG

Kontrollerade Klar.

Kontrollerade Personligt och lättillgängligt.

Kontrollerade Dina intressen först.

Lätt tillgänglig

Lätt tillgänglig

Law & More är tillgänglig måndag till fredag
från 08:00 till 22:00 och på helgerna från 09:00 till 17:00

Bra och snabb kommunikation

Bra och snabb kommunikation

Våra advokater lyssnar på ditt fall och kommer upp
med en lämplig handlingsplan

Personlig inställning

Personlig inställning

Vårt arbetssätt säkerställer att 100% av våra kunder
rekommenderar oss och att vi i genomsnitt får betyget 9.4

Förlikningsavtal

Ett förlikningsavtal är en speciell typ av avtal. I ett förlikningsavtal strävar parterna efter att lösa en tvist eller en annan osäker situation. Det är också ett avtal som en arbetsgivare och en anställd kan använda för att frivilligt, genom ömsesidig överenskommelse, säga upp anställningsavtalet. Ett förlikningsavtal kan ingås för alla typer av tvister, men används oftast i uppsägningsärenden.

Vad är ett förlikningsavtal?

När ett avtalsavtal ingås, behöver arbetsgivaren inte få tillstånd för uppsägning av en anställd från den nederländska arbetstagarförsäkringsbyrån (UWV) eller från underrätten. Detta är ett viktigt skäl till att arbetsgivare och anställda i vissa fall vill säga upp ett anställningsavtal på grundval av ömsesidig överenskommelse genom ett avtalsavtal. Ett annat viktigt skäl för att välja ett avtalsavtal är att uppsägningen av ett anställningsavtal kan ordnas snabbt och enkelt. Detta gör en betydande skillnad i juridiska kostnader och är därför till fördel för båda parter. Men det är naturligtvis mer bekvämt för båda parter att nå avtal med stöd av en advokat. Vill du upprätta ett förlikningsavtal som förhindrar framtida juridiska problem? Vänligen kontakta Law & More.

Ruby van Kersbergen

Ruby van Kersbergen

ADVOKAT

ruby.van.kersbergen@lawandmore.nl

Våra företagsadvokater är redo för dig

Law and More

Varje företag är unikt. Därför får du juridisk rådgivning som är direkt relevant för ditt företag.

Law and More

Meddelande om standard

Skulle det komma till det kan vi också pröva åt dig. Kontakta oss för villkoren.

Law and More

På grund av dilligens

Vi sätter oss ner med dig för att utforma en strategi.

Law and More

Aktieägaravtal

Vill du göra separata regler för dina aktieägare utöver din bolagsordning? Be oss om juridisk hjälp.

"Law & More advokater
är delaktiga och kan känna empati
med kundens problem”

Avtalets innehåll

I ett avtalsavtal fastställs villkoren för anställningsavtalet. Det exakta innehållet i ett förlikningsavtal beror på den specifika situationen och omständigheterna. Det finns dock ett antal saker som alltid fastställs. För det första är uppsägningsdatumet en av de viktigaste aspekterna av förlikningsavtalet. För det andra måste uppsägningstiden följas. Slutligen måste avtal träffas om den återstående arbetsperioden fram till uppsägningsdagen. Det är möjligt att en period om befrielse från arbetet avtalas. I så fall behöver den anställda inte längre arbeta, men hans rätt till lön kvarstår.

Vad kunder säger om oss

[show-testimonials orderby='menu_order' order='DESC' limit='1′ pagination='on' layout='grid' options='theme:none,info-position:info-below,text-alignment:center, kolumner:1,filter:ingen,betyg:på,citatinnehåll:kort,charlimitextra:(...),visningsbild:på,bildstorlek:ttshowcase_small,bildform:cirkel,bildeffekt:ingen,bild- länk:på']

Våra företagsjurister står redo att hjälpa dig:

Office Law & More

Avtal kan också göras om den utestående lönesaldot och alla andra enskilda lösningar, såsom provision, bonusprogram eller aktieprogram. Dessutom fastställs beloppet för övergångsersättningen som bestäms i ömsesidigt samråd mellan arbetsgivaren och arbetstagaren i avtalsavtalet. Storleken på övergångsersättningen är ofta föremål för förhandlingar och är verkligen av betydelse. Det skulle därför vara klokt att söka juridisk hjälp i denna fråga. Vårt team hjälper dig gärna.

Villkor för ett avtalsavtal

Den anställde har lagstadgad rätt att återkalla ett undertecknat förlikningsavtal inom två veckor. Arbetsgivaren måste inkludera arbetstagarens ångerrätt i avtalet. Dessutom beviljas slutligt ansvarsfrihet mellan parterna när ett förlikningsavtal ingås. Detta innebär att arbetsgivaren och arbetstagaren inte längre kan göra anspråk på varandra förutom annat än vad som anges i förlikningsavtalet. Den slutliga bestämmelsen om ansvarsfrihet ingår vanligtvis i slutet av avtalet.

FörlikningsavtalRätt till arbetslöshetsersättning

I ett avtalsavtal måste alltid anges att arbetsgivaren har tagit initiativ till att säga upp anställningen. Medarbetaren blir då inte strafflös. Detta är viktigt för att arbetstagaren ska ha rätt till arbetslöshetsersättning. Följande villkor måste också vara uppfyllda för att säkerställa att den anställde har rätt att få arbetslöshetsersättning:

  • arbetsgivaren har begärt att arbetstagaren ska gå med på uppsägningen;
  • förlikningsavtalet tar hänsyn till uppsägningstiden;
  • arbetstagaren kan bevisa att han eller hon har sökt och söker nytt jobb.

Råd - förhandling - upprättande av förlikningsavtal
Vårt team kommer gärna att ge dig råd, att förhandla för dig och utarbeta hela avtalsavtalet för dig. Vi informerar om rimligheten i avvecklingsavtalet och ger tydlighet. Vi tittar också på dina specifika önskemål och ser till att du når ett välgrundat och bra beslut. När du förhandlar hjälper vi dig att uppnå ett optimalt ekonomiskt resultat med goda förutsättningar

Vill du veta vad Law & More kan göra för dig som advokatbyrå i Eindhoven och Amsterdam?
Kontakta oss sedan per telefon +31 40 369 06 80 eller skicka ett e-postmeddelande till:
herr. Tom Meevis, förespråkare kl Law & More – tom.meevis@lawandmore.nl
herr. Maxim Hodak, advokat på & More – maxim.hodak@lawandmore.nl

Law & More