BEHOV AV INkassoadvokat?
Fråga om rättslig hjälp

VÅRA RÄTTARE ÄR SPECIALISTER I NEDERLÄNGEN LAG

Kontrollerade Klar.

Kontrollerade Personligt och lättillgängligt.

Kontrollerade Dina intressen först.

Lätt tillgänglig

Lätt tillgänglig

Law & More är tillgänglig måndag till fredag ​​från 08:00 till 22:00 och på helger från 09:00 till 17:00

Bra och snabb kommunikation

Bra och snabb kommunikation

Våra jurister lyssnar på ditt ärende och tar fram en lämplig handlingsplan
Bra och snabb kommunikation

Personlig inställning

Vårt arbetssätt säkerställer att 100 % av våra kunder rekommenderar oss och att vi i genomsnitt får betyget 9.4

/
Samlingar i Nederländerna
/

Kollektioner

Forskning visar att 30% av konkurserna i Nederländerna orsakas av obetalda fakturor. Har ditt företag en kund som fortfarande inte har betalat? Eller är du en privatperson och har du en gäldenär som fortfarande är skyldig dig pengar? Kontakta sedan Law & More advokater för inkasso. Vi förstår att obetalda fakturor är mycket irriterande och oönskade, varför vi hjälper dig från början till slutet av insamlingsprocessen. Våra advokater om inkasso kan genomgå både ett utomstående inkassoförfarande och ett rättsligt inkassoförfarande med dig. Law & More känner också till lagen om anknytning och kan hjälpa dig vid konkurs. Slutligen gör det ingen skillnad för oss om gäldenären bor i Nederländerna eller är etablerad utomlands. På grund av vår internationella bakgrund är vi kvalificerade för mer komplexa, omtvistade eller större påståenden.

När det gäller inkasso tänker du förmodligen på ett inkassobyrå eller fogd än en advokat för inkasso. Detta beror på att alla tre parter kan samla in utestående skulder. Det finns dock några väsentliga steg i inkassoprocessen som i allmänhet kan utföras av en advokat för inkasso:

Inkasso Advokatbild

Ruby van Kersbergen

Ruby van Kersbergen

ADVOKAT

ruby.van.kersbergen@lawandmore.nl

"Jag har fått professionell rådgivning inom avtalad tid"

Steg-för-steg-plan för inkassoprocessen

1. Vänlig fas. Om din fordran är insamlingsbar, kan ett vänskapligt förfarande först startas av inkassoadvokaterna Law & More. I denna fas försöker vi övertyga gäldenären att betala med brev och/eller telefonsamtal, eventuellt ökade med lagstadgade räntor och utomstående inkassokostnader.

2. Förhandlingar. Har du goda relationer med din motpart, och skulle du vilja behålla denna goda relation? I denna fas försöker vi nå överenskommelse mellan parterna genom förhandlingar och till exempel göra ett betalningsarrangemang.

3. Rättslig fas. Att gå igenom det vänliga förfarandet är inte obligatoriskt. Om din gäldenär inte samarbetar kan våra inkassojurister göra en stämning och skicka den till din gäldenär. Med kallelsen kallas gäldenären till att ställa upp i domstolen ett visst datum. I en juridisk fas kräver vi betalning av de utestående beloppen och inkassokostnaderna inför domstolen.

4. Domen. Efter att din gäldenär har mottagit stämningen får han då möjlighet att svara på stämningen skriftligen. Om gäldenären inte svarar och han inte dyker upp vid förhandlingen kommer domaren att utfärda en dom i frånvaro där han beviljar din fordran. Det innebär att din gäldenär måste betala fakturan, lagstadgade räntor, inkassokostnader och processkostnader. Efter att en dom har meddelats av domaren, kommer kronofogden att delge denna dom för gäldenären.

5. Domen. Innan det rättsliga förfarandet inleds är det möjligt att beslagta gäldenärens egendom. Detta kallas en vinterträdgård. Bevarandebilaga är avsedd att säkerställa att gäldenären inte kan förfoga över tillgångar innan domaren fattar ett beslut, så att du faktiskt kan återkräva dina kostnader från gäldenären. Om domaren beviljar din fordran, kommer bilagan före domen att omvandlas till en verkställighetsbilaga. Det innebär att de tillgångar som har tagits i beslag kan säljas offentligt av kronofogden om gäldenären fortfarande inte betalar. Din fordran betalas med intäkterna från dessa tillgångar.

Vad kunder säger om oss

Mycket kundvänlig service och perfekt vägledning!

Mr Meevis har hjälpt mig i ett arbetsrättsligt ärende. Han gjorde detta, tillsammans med sin assistent Yara, med stor professionalism och integritet. Utöver sina egenskaper som professionell advokat förblev han hela tiden en jämställd, en människa med en själ, vilket gav en varm och trygg känsla. Jag klev in på hans kontor med händerna i håret, herr Meevis gav mig genast känslan av att jag kunde släppa håret och han skulle ta över från det ögonblicket, hans ord blev till handling och hans löften hölls. Det jag gillar mest är den direkta kontakten, oavsett dag/tid så fanns han där när jag behövde honom! En topper! Tack Tom!

nora

Eindhoven

10

Utmärkt

Aylin är en av de bästa skilsmässoadvokaterna som alltid är nåbar och ger svar med detaljer. Även om vi var tvungna att hantera vår process från olika länder stötte vi inte på några svårigheter. Hon skötte vår process mycket snabbt och smidigt.

Ezgi Balik

harlem

10

Bra jobbat Aylin

Mycket professionell och alltid effektiv i kommunikationen. Bra gjort!

Martin

Lelystad

10

Adekvat tillvägagångssätt

Tom Meevis var inblandad i fallet hela tiden, och varje fråga som fanns från min sida besvarades snabbt och tydligt av honom. Jag kommer verkligen att rekommendera företaget (och Tom Meevis i synnerhet) till vänner, familj och affärsbekanta.

Mieke

Hoogeloon

10

Utmärkt resultat och trevligt samarbete

Jag presenterade mitt fall för LAW and More och fick hjälp snabbt, vänligt och framför allt effektivt. Jag är mycket nöjd med resultatet.

sabine

Eindhoven

10

Mycket bra hantering av mitt ärende

Jag vill tacka Aylin så mycket för hennes insatser. Vi är mycket nöjda med resultatet. Kunden är alltid central hos henne och vi har blivit mycket bra hjälpta. Kunnig och mycket bra kommunikation. Rekommenderar verkligen detta kontor!

Sahin kara

Veldhoven

10

Rättsligt nöjd med de tjänster som ges

Min situation löstes på ett sätt där jag bara kan säga att resultatet är som jag önskat att det ska bli. Jag fick hjälp till min belåtenhet och hur Aylin agerade kan beskrivas som korrekt, transparent och beslutsamt.

Arsalan

Mierlo

10

Allt väl ordnat

Från början hade vi ett bra klick med advokaten, hon hjälpte oss att gå rätt väg och tog bort eventuella osäkerheter. Hon var tydlig och en folkmänniska som vi upplevde som väldigt trevlig. Hon gjorde informationen tydlig och genom henne visste vi exakt vad vi skulle göra och vad vi kunde förvänta oss. En mycket trevlig upplevelse med Law and more, men framför allt med advokaten vi haft kontakt med.

vera

Helmond

10

Mycket kunniga och vänliga människor

Mycket bra och professionell (juridisk) service. Kommunikation och samarbete är mycket bra och snabbt. Ik ben geholpen dörr dhr. Tom Meevis en mw. Aylin Selamet. Kort sagt, jag hade en bra erfarenhet av det här kontoret.

Mehmet

Eindhoven

10

Great

Mycket vänliga människor och mycket bra service ... kan inte säga annat det är super hjälpt. Skulle det inträffa kommer jag definitivt tillbaka.

Jacky

Bree

10

Våra inkassojurister står redo att hjälpa dig:

Office Law & More

Inkassoadvokatens tillvägagångssätt

Stegen som beskrivs ovan måste vidtas för varje insamlingsförfarande. Men vad kan du förvänta dig av Law & Mores inkasso advokater när du går igenom dessa steg?

 • Analys och rådgivning om din juridiska ställning
 • Direkt och personlig kontakt, både via telefon och e-post
 • Kvalitet och engagemang
 • Agera och svara snabbt och effektivt
 • Sitter ovanpå fallet
 • Tänk alltid framåt och förbered nästa åtgärder

Aktiviteter inkasso advokat

 • Övervaka betalningsvillkor och granska fakturor
 • Förhandla med gäldenärer
 • Utarbeta och skicka meddelande om försummelse
 • Förebyggande av förskrivning och användning av avbrott
 • Utarbetande av kallelse
 • Genomföra rättsliga förfaranden
 • Beslagtagande och verkställande av avrättning
 • Hantera internationella inkassoärenden

Vanliga frågor

Inkassolagen i Nederländerna gäller (utomrättslig) insamling av pengar. När du överlämnar utestående fakturor till inkassoadvokater ger du ett slags bemyndigande till inkassoadvokaterna i enlighet med inkassolagen att samla dina utestående fordringar. Detta är till exempel en fördel för privatpersoner eller företag som själva har för lite tid eller som vill fokusera främst på sin kärnverksamhet. Dessutom är alla typer av regler knutna till (insamling av) utestående fakturor, till exempel när det gäller behörighet och förskrivning, och det är flera parter inblandade. Detta gör inkassolagen intressant, men komplex. Det är därför det är lämpligt att anlita en inkassoadvokat när du har utestående fordringar. Law & MoreAdvokater är experter på inkassolag och hjälper dig gärna.
Det första steget som måste tas är att informera gäldenären om att han inte har uppfyllt sin betalningsskyldighet. Du måste ge honom möjlighet att betala inom rimlig tid utan ytterligare kostnader. Du skickar en skriftlig påminnelse till gäldenären, detta kallas ett aviseringsbrev. En period på fjorton dagar anses normalt sett som en rimlig period inom vilken gäldenären ombeds att fortfarande betala fordran. Naturligtvis, Law & Moreadvokater för inkasso kan förbereda ett standardanmälan åt dig. Om inget meddelande om försummelse har skickats kommer domstolen att avvisa alla krav på skadestånd. Det finns emellertid situationer där det inte är nödvändigt att skicka ett standardanmälan, till exempel att fullgöra avtalet är permanent omöjligt. Ändå är det lämpligt att alltid skicka ett standardmeddelande bara för att vara säker. Om betalningsbegäran inte följs kan vi starta inkassoprocessen.
 • Uppgifterna om borgenären och gäldenären
 • Dokument relaterade till skulden (fakturanummer och datum)
 • Anledningen till att skulden ännu inte är betald
 • Avtal eller andra arrangemang som skulden avser
 • En tydlig beskrivning och motivering av skuldbeloppen
 • Eventuell korrespondens mellan borgenären och gäldenären angående skulden
Law & More erbjuder också stöd för att förhindra risker relaterade till betalning och sena betalningar. Till exempel rekommenderar vi kunder att inkludera betalningsvillkor i allmänna villkor som kan förhindra oklarheter vid försenad betalning. Vill du ha mer information om detta? Kontakta samlingsadvokaterna för Law & More.
Är din gäldenär belägen utomlands? I så fall kan olika faktorer spela en roll, till exempel ett annat språk, kultur och betalningsvanor, vilket innebär att riskerna i samband med inkassoförfarandet är större än med gäldenärer från det egna landet. Men för inkasso advokater av Law & More, utgör dessa faktorer inte ett hinder. Vi låter inte gränserna stoppa oss och guidar dig därför gärna genom en inkassoprocess där gäldenären har etablerat sig utomlands, i eller utanför Europa. Vill du veta vad vi kan göra för dig när du har att göra med en utländsk gäldenär? Vänligen kontakta Law & More. Våra advokater hjälper dig gärna.

Vill du veta vad Law & More kan göra för dig som advokatbyrå i Eindhoven samt Amsterdam?
Kontakta oss sedan per telefon +31 40 369 06 80 eller skicka ett e-postmeddelande till:
herr. Tom Meevis, förespråkare kl Law & More – tom.meevis@lawandmore.nl
herr. Maxim Hodak, advokat på & More – maxim.hodak@lawandmore.nl

Sekretessinställningar
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse när du använder vår webbplats. Om du använder våra tjänster via en webbläsare kan du begränsa, blockera eller ta bort cookies via dina webbläsarinställningar. Vi använder också innehåll och skript från tredje part som kan använda spårningsteknik. Du kan selektivt ge ditt samtycke nedan för att tillåta sådana tredjepartsinbäddningar. För fullständig information om de cookies vi använder, data vi samlar in och hur vi behandlar dem, se vår Sekretesspolicy
Law & More B.V.