BEHOV AV UTSLÄPPSHANDELSADVOKAT?
Fråga om rättslig hjälp

VÅRA RÄTTARE ÄR SPECIALISTER I NEDERLÄNGEN LAG

Kontrollerade Klar.

Kontrollerade Personligt och lättillgängligt.

Kontrollerade Dina intressen först.

Lätt tillgänglig

Lätt tillgänglig

Law & More är tillgänglig måndag till fredag ​​från 08:00 till 22:00 och på helger från 09:00 till 17:00

Bra och snabb kommunikation

Bra och snabb kommunikation

Våra jurister lyssnar på ditt ärende och tar fram en lämplig handlingsplan
Bra och snabb kommunikation

Personlig inställning

Vårt arbetssätt säkerställer att 100 % av våra kunder rekommenderar oss och att vi i genomsnitt får betyget 9.4

Handel med utsläpp (energilag)

Många stora fabriker och energiföretag släpper ut växthusgaser som CO2. I enlighet med Kyoto-protokollet och klimatkonventionen används utsläppshandel för att minska utsläppen av sådana växthusgaser från industrin och energisektorn. Utsläppshandeln i Nederländerna styrs av det europeiska systemet för handel med utsläppsrätter, EU ETS. Inom EU ETS har en gräns för utsläppsrättigheter fastställts som är lika med det totala tillåtna utsläppet av koldioxid. Denna gräns härrör från de reduktionsmål som EU vill uppnå och säkerställer att utsläppen från alla företag som är under utsläppshandel inte överskrider det fastställda målet.

Snabbmeny

Utsläppsrätter

Ett företag som deltar i ett system för handel med utsläppsrätter får årligen gratis utsläppsrätter. Detta beräknas delvis på grundval av tidigare produktionsnivåer och riktmärken för koldioxideffektiviteten i företagets produktionsprocess. Ett utsläppsrätter ger varje företag rätt att släppa ut en viss mängd växthusgaser och representerar 2 ton koldioxidutsläpp. Är ditt företag berättigat till tilldelning av utsläppsrätter? Då är det viktigt att korrekt beräkna hur mycket koldioxid ditt företag släpper ut varje år för att få rätt antal utsläppsrätter. Det beror på att varje företag varje år måste ge upp samma antal utsläppsrätter som det har släppt ut i ton växthusgas.

Tom Meevis bild

Tom Meevis

MANAGEMENT PARTNER / ADVOCAT

tom.meevis@lawandmore.nl

Vår expertis inom energilag

Solenergi

Solenergi

Vi fokuserar på energilag som fokuserar på vind- och solenergi.

Både holländska och europeiska lagar gäller för miljölagstiftning. Låt oss informera och ge dig råd.

Köper du, levererar eller genererar du energi? Law & More ger dig juridisk hjälp.

Energiproducent

Energiproducent

Våra företagsjurister kan bedöma avtal och ge råd om dem.

"Jag ville ha en advokat
som alltid är redo för mig,
även på helgerna ”

Handel med utsläpp

Företag som släpper ut mer växthusgaser än det har utsläppsrätter för att överlämna risken att bli böter. Är detta fallet för ditt företag? I så fall kan du köpa ytterligare utsläppsrätter för att undvika böter. Du kan inte bara köpa ytterligare utsläppsrätter från till exempel handlare i utsläppsrätter som banker, investerare eller handelsbyråer, utan du kan också få dem på en auktion. Det kan dock också vara så att ditt företag släpper ut mindre växthusgaser och därför behåller utsläppsrätter. I så fall kan du välja att börja handla med dessa utsläppsrätter. Innan du kan handla utsläppsrätter, måste ett konto i EU-registret där utsläppsrätter finns öppnas. Detta beror på att EU och / eller FN vill registrera och kontrollera varje transaktion.

Vad kunder säger om oss

Våra energijurister står redo att hjälpa dig:

Telefon Law & More

Utsläppstillstånd

Utsläppstillstånd

Innan du kan delta i ett system för handel med utsläpp måste ditt företag ha ett giltigt tillstånd. När allt kommer omkring kan företag i Nederländerna inte bara släppa ut växthusgaser och förutsatt att de faller under tillämpningsområdet för miljöledningslagen måste de ansöka om ett utsläppstillstånd från den nederländska utsläppsmyndigheten (NEa). För att kvalificera sig för ett utsläppstillstånd måste ditt företag utarbeta en övervakningsplan och få den godkänd av NEa. Om din övervakningsplan är godkänd och utsläppstillståndet beviljas måste du sedan hålla övervakningsplanen uppdaterad så att dokumentet alltid återspeglar den faktiska situationen. Du är också skyldig att lämna in en årlig verifierad utsläppsrapport till NEa och ange uppgifterna från utsläppsrapporten i CO2-utsläppshandelsregistret.

Hanterar ditt företag utsläppshandel och har du några frågor eller problem i samband med detta? Eller vill du ha hjälp med ansökan om utsläppstillstånd? I båda fallen har du kommit till rätt plats. Våra specialister fokuserar på handel med utsläpp och vet hur de kan hjälpa dig.

Vill du veta vad Law & More kan göra för dig som advokatbyrå i Eindhoven och Amsterdam?
Kontakta oss sedan per telefon +31 40 369 06 80 eller skicka ett e-postmeddelande till:
herr. Tom Meevis, förespråkare kl Law & More – tom.meevis@lawandmore.nl
herr. Maxim Hodak, advokat på & More – maxim.hodak@lawandmore.nl

Law & More