Europeisk (EU) lag

Nederländerna är ett medlemsland i Europeiska unionen. På många områden härrör holländsk lag från europeisk lagstiftning. EU-lagstiftningen kan också vara direkt tillämplig i Nederländerna. Som ett resultat av detta finns det en stor chans att företag konfronteras med EU-lagstiftningen.

Inom Europeiska unionen upprättas fyra friheter: fri rörlighet för personer, varor, tjänster och kapital. Länder får inte ingripa på diskriminerande basis. De fyra friheterna utarbetas vidare inom olika direktiv och förordningar. Law & More kan ge dig råd om frågor uppstår om tillämpligheten av direktiv och förordningar eller om sambandet mellan nederländsk lag och EU-lagstiftning.

Dessutom får företag inte begränsa, störa eller förfalska konkurrensen inom Europeiska unionen. Avtal med konkurrenter och byrå- och distributionsavtal bör granskas för att undvika överträdelse av EU-lagstiftningen. Specialisterna på Law & More ha uppdaterad kunskap om EU-lagstiftning, de kan hjälpa till med att utarbeta kontrakt och inleda rättsliga förfaranden. Vårt team står också till din tjänst när du har att göra med en stor övertagande eller fusion där EU-lagstiftning är inblandad.

Meningsfri mentalitet 

Teamet av Law and More tänker aktivt på lösningar för sina kunder och kommer att se bortom de juridiska aspekterna av en situation. Det handlar om att komma till kärnan i ett problem och hantera det effektivt. På grund av vår no-nonsense mentalitet och många års erfarenhet kan kunder räkna med nära engagemang och effektivt juridiskt stöd.

Kontakt

Om det uppstår några frågor eller om du har problem med europeisk lag, kontakta mr. Tom Meevis, advokat på Law & More via [e-postskyddad]eller mr. Maxim Hodak, advokat på Law & More via [e-postskyddad]eller ring +31 (0) 40-3690680.

Law & More B.V.