BEHÖVER ENERGIATOR?
Fråga om rättslig hjälp

VÅRA RÄTTARE ÄR SPECIALISTER I NEDERLÄNGEN LAG

Kontrollerade Klar.

Kontrollerade Personligt och lättillgängligt.

Kontrollerade Dina intressen först.

Lätt tillgänglig

Lätt tillgänglig

Law & More är tillgänglig måndag till fredag ​​från 08:00 till 22:00 och på helger från 09:00 till 17:00

Bra och snabb kommunikation

Bra och snabb kommunikation

Våra jurister lyssnar på ditt ärende och tar fram en lämplig handlingsplan
Personlig inställning

Personlig inställning

Vårt arbetssätt säkerställer att 100 % av våra kunder rekommenderar oss och att vi i genomsnitt får betyget 9.4

Energilag

I princip är energilag viktig när energi köps, levereras eller genereras. Energileverantörer såväl som företag och privatpersoner spelar därför en roll i detta. Law & Moreadvokater håller ett öga på all utveckling inom energilagen, inklusive ny utveckling inom området för produktion av hållbar energi.

Snabbmeny

Våra experter har en bred orientering eftersom de fokuserar på alla former av energi. Så olja, naturgas, el, biomassa och vind- och solenergi. På grund av denna breda inriktning är våra kunder leverantörer och producenter samt konsumenter, investerare och leverantörer av material och tjänster. Slutligen arbetar vi även inom området leveranser till industriområden som täcker produkter som ånga och avmineraliserat vatten. Så behöver du en specialist inom energirätt? Law & More erbjuder dig följande tjänster från båda Eindhoven och Amsterdam:

  • Utarbetande av värme- och energikontrakt;
  • Erbjuda rådgivning med avseende på köp och försäljning av energi;
  • Ge råd med avseende på efterlevnad av energilagstiftning och energiavtal;
  • Ge råd med avseende på utarbetande av en hållbar energipolitik;
  • Utarbeta energieffektivitetsplaner;
  • Ansöka om tillstånd och undantag;
  • Ge råd om handel med utsläppsrätter och handel med certifikat.

Tom Meevis bild

Tom Meevis

MANAGEMENT PARTNER / ADVOCAT

tom.meevis@lawandmore.nl

Vår expertis inom energilag

Solenergi

Solenergi

Vi fokuserar på energilag som fokuserar på vind- och solenergi.

Både holländska och europeiska lagar gäller för miljölagstiftning. Låt oss informera och ge dig råd.

Letar du efter en specialist på utsläppshandel? Vi hjälper dig gärna vidare!

Energiproducent

Energiproducent

Våra företagsjurister kan bedöma avtal och ge råd om dem.

"Jag ville ha en advokat
som alltid är redo för mig,
även på helgerna ”

Den nya energilagstiftningen

Energilag spelar en viktig roll i dagens samhälle, eftersom vi inte längre kan göra utan el, ljus och värme. Det mesta av energin genereras fortfarande av fossila bränslen som olja och gas, men dessa bränslen är dåliga för miljön och dessutom tar de slut. För att säkerställa att vi inte tar slut på energi och förbättrar miljön kommer vi nu att använda alternativa energikällor som vatten, vind, solljus och biogas. Dessa energikällor är framtiden, eftersom de inte är skadliga för miljön och de är också outtömliga.

Vad kunder säger om oss

Våra energijurister står redo att hjälpa dig:

Office Law & More

För att säkerställa att en framtidssäker energi- och klimatpolitik genomförs har Nederländerna ingått energiavtalet för hållbar tillväxt. Syftet med detta avtal är att Nederländerna ska driva helt och hållet med hållbar energi fram till 2050. Energiavtalet innehåller olika mål för företag som kräver att de sparar energi. Dessutom har den nederländska regeringen ingått långsiktiga avtal med ett stort antal sektorer för att övervaka förbättringen av energieffektiviteten. De företag som ingår i dessa avtal kommer att ha flera fördelar: de kommer att dra nytta av kostnadsbesparingar, flera processinnovationer och en hållbar image. Men det finns också flera skyldigheter i samband med fleråriga avtal. Dessa avtal är komplicerade och ett stort antal regler upprättas. Påverkas ditt företag också av de nya reglerna? Rätt juridiskt stöd är viktigt, så att du vet var du står. Vänligen kontakta Law & More så hjälper vi dig gärna.

Lagstiftning inom energileverantörer

Energierecht bild

Måste du ta itu med köp eller försäljning av energi? Då vet du att du kan köpa elektricitet både över disk och via börsen. Eftersom en av parterna kan gå i konkurs är det rättsligt stöd mycket viktigt. Det är också viktigt att tydliga avtal ingås så att den andra parten uppfyller sina skyldigheter och leverantören inte lider några förluster. Law & More erbjuder stöd i dessa aktiviteter så att du inte står inför några överraskningar.

I många fall sker leveransen av el och gas via ett el- eller gasnät. Personer eller företag som levererar energi till andra konsumenter är skyldiga att utse en nätoperatör. Det finns dock undantag från denna regel: om du till exempel använder ett slutet distributionssystem eller en direkt linje gäller inte skyldigheten att utse en nätoperatör. Ett slutet distributionssystem är ett affärsnätverk som är geografiskt begränsat och endast kan ha ett visst antal kunder. Ägare av ett slutet distributionssystem kan ansöka om undantag från skyldigheten att utse en nätoperatör. En direktledning finns när en elledning eller gasledning ansluter en energiproducent direkt till en energianvändare. En direkt linje är inte en del av ett nätverk, så det finns ingen skyldighet att utse en nätoperatör i detta fall.

Om du ingår i en energileverantör är det viktigt för dig att avgöra om det finns ett stängt distributionssystem eller en direktlinje. Detta beror på att olika rättigheter och skyldigheter spelar en roll i båda formerna av leverans. Det finns dock andra aspekter som du måste ta hänsyn till. Till exempel kan energileverantörer behöva en licens för att leverera gas och el till små konsumenter. Dessutom måste energileverantörer ta hänsyn till reglerna från värmelagen som i sin tur påverkar ingåendet av värmekontrakt.

Har du några frågor eller osäkerheter om energilag till energileverantörer? Ring sedan in experterna från Law & More. Vi erbjuder juridiskt stöd till företag och konsumenter som hanterar gas och el. Oavsett om du ansöker om licens, tecknar ett energikontrakt eller deltar i en energimässa står våra specialister till din tjänst.

Handel med utsläpp och certifikathandel

Som företag måste du ta itu med utsläppshandel eller certifikathandel? Du måste beräkna hur mycket koldioxid du släpper ut varje år så att du får en lämplig mängd utsläppsrätter. Om det är så att du släpper ut mer, eftersom köpet av din produkt har ökat, behöver du extra utsläppsrätter. Om du behöver mer stora mängder el kan du delta i certifikathandeln. I båda fallen, Law & Moreadvokater kommer att vara praktiska för dig. Våra specialister fokuserar på handel med utsläpp och certifiering och vet hur du kan hjälpa dig om du får problem med detta. Så har du några frågor om utsläppsrätter? Vill du ansöka om ett utsläppstillstånd? Eller behöver du råd om utsläppshandel eller handel med certifikat? Kontakta advokaterna på Law & More.

Vill du veta vad Law & More kan göra för dig som advokatbyrå i Eindhoven och Amsterdam?
Kontakta oss sedan per telefon +31 40 369 06 80 eller skicka ett e-postmeddelande till:
herr. Tom Meevis, förespråkare kl Law & More – tom.meevis@lawandmore.nl

Law & More