Skilsmässa utan samarbete

Skilsmässa utan partners samarbete: din guide till en smidig uppgörelse

Att påbörja en skilsmässa är aldrig lätt, särskilt när din partner bestämmer sig för att inte samarbeta. Du vill skiljas, men din partner håller inte med. Det kan hända av olika anledningar, till exempel oenighet om skilsmässan eller situationer där kommunikationen har brutit samman helt. Ändå kan du fortsätta med skilsmässan utan deras samtycke. Du och en advokat lämnar in en ensidig framställning till domstolen för att göra detta.

En ensidig skilsmässa kan kännas som att stå ensam inför ett berg av juridiska utmaningar. Lyckligtvis behöver du inte gå igenom denna process ensam. Law & More erbjuder expertis och stöd för att lägga denna svåra period bakom dig.

Rättsliga steg i en ensidig skilsmässa

Anlita en advokat:
Det första steget är att anlita en erfaren skilsmässaadvokat. Våra jurister kan vägleda dig genom processen och se till att dina intressen är av största vikt. 

Lämna in ansökan:
Din advokat kommer att lämna in en ansökan om skilsmässa till domstolen. Detta kommer att ange att du vill skiljas och varför. Frågor som underhållsbidrag, bodelning och arrangemang för barnen kan också inkluderas.

Delgivning av framställningen:
Framställningen måste officiellt delges din (tidigare) partner. Det innebär att en kronofogde personligen ska lämna handlingen till honom eller henne.

Partners svar:
Din (tidigare) partner kan svara på framställningen genom att lämna in ett svaromål.

Domstolsförhandling:
Domaren kommer att höra båda parter innan han fattar ett beslut.

Resultat och slutsats

När domaren har meddelat skilsmässan ska den registreras i folkbokföringen. Från och med då är du officiellt skild.

Vanliga utmaningar

Emotionell stress: skilsmässa är ofta känslomässigt påfrestande. Det är viktigt att söka stöd från vänner, familj eller en terapeut.

Rättsliga komplikationer: de juridiska aspekterna av en ensidig skilsmässa kan vara komplexa. Lita på din advokats expertis för att navigera genom dessa komplikationer. 

Varför välja Law & More?

En ensidig skilsmässa, även känd som en skilsmässa utan partner, innebär specifika utmaningar, men med rätt juridiskt stöd och förberedelser kan du ta detta steg. Våra advokater är redo att vägleda dig varje steg på vägen och se till att din skilsmässa går så smidigt som möjligt:

Personlig uppmärksamhet: vi förstår att varje situation är unik och erbjuder skräddarsydda lösningar för att passa dina specifika omständigheter.

Grundliga förberedelser: vi ser till att alla dina juridiska dokument är fullständiga och korrekta så att du är stark i ditt fall.

Professionell representation: våra advokater har lång erfarenhet i rättssalen och kommer att hålla dina intressen i förgrunden. 

At Law & More, förstår vi hur komplex och utmanande en skilsmässaprocess kan vara. Vi erbjuder sakkunnig juridisk rådgivning och personligt, engagerat stöd för att guida dig genom denna process. Har du frågor eller vill ha råd omedelbart? Kontakta oss i så fall.

Law & More